maanantai 17. maaliskuuta 2014

Täyteläinen tiramisù ♥

 























Onko italialainen tiramisu suosikkiherkkusi? Minun on! Se on tuhti jälkiruoka, mutta on kaikkien sen kalorien väärti. :) Ollessani syksyllä Roomassa lomailemassa herkuttelin viikon aikana niin monta kertaa tiramisulla, etten pysy edes laskuissa. Jokaisella italialaisella on varmasti oma reseptinsä tästä ihanasta jälkiruoasta - samoin kuin mielipide siitä miten se pitäisi oikeaoppisesti tehdä. Minulla on muutama toisistaan hiukan poikkeava resepti, mutta tällä kertaa tein tiramisun alla olevan ohjeen perusteella. 

Tykkään itse valmistaa tiramisun siten, etten laita siihen toista keksikerrosta, koska olen liian monta kertaa saanut ravintoloissa lähes kuivakakkua muistuttavan jälkiruoan. En myöskään pidä siitä, jos amarettolikööri maistuu liian voimakkaasti, joten tästä syystä terästän kahvin vain muutamalla ruokalusikallisella. Minusta tiramisu on parasta juuri näin!


Tiramisù
(ohjeella tuli kaksi pienempää ja yksi keskikokoinen vuoka)

1 dl sokeria
4 munankeltuaista
4 valkuaista
500 g mascarpone-juustoa (2 prk)

savoiardikeksejä
n. 3 dl espressokahvia
amarettolikööriä (muutama rkl)
kaakaojauhetta


Valmista kahvi ja terästä se liköörillä. Laita vuoan (tai vuokien) pohjalle kerros kahvilla kostutettuja keksejä (itse kastan keksit yksitellen nopeasti molemmin puolin).

Vaahdota sokeri ja keltuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mascarponejuusto joukkoon. 

Tee valkuaisvaahto ja lisää se seokseen varovasti. Kaada seos keksien päälle ja sihtaa päälle vielä kaakaojauhetta. 

Laita jääkaappiin jäähtymään noin kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti