sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Maistuva illanistujaispiirakka

























Päivistä ja viikoista toiseen luetuimpien juttujeni kärjessä keikkuu täällä jo aikaisemmin julkaisemani  ihana katkarapupiirakka (ohje täällä). Mietin jo, että mitä ihmettä mun pitää leipoa, jotta ykköspaikka vaihtuisi toiseksi, heh. Tämä broileripiirakan ohje on katkarapupiirakan ohella yksi bravuurini, jota olen vuosien saatossa tehnyt erilaisiin juhliin ja illanistujaisiin tarjottavaksi. Jos tämä herkullinen piirakka ei kiilaa ykkössijalle, niin johan on kumma, sillä kerrassaan niin hyvää tämä on! ;)
  
Broileripiirakka  

Pohjataikina:
125 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl  juustoraastetta (esim. emmental-mozzarella)
2 rkl vettä

Täyte:
oliiviöljyä 
1 rs marinoituja broilerinfileitä (En normaalisti osta valmiiksi marinoitua broileria, mutta tässä reseptissä se ei haittaa.)
2 keskikokoista sipulia
3-4 valkosipulinkynttä 
1 iso paprika
1 tl paprikajauhetta (Kokeilin tällä kertaa savustettua paprikajauhetta, mutta tavallinenkin käy.)
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1/2 tl chiliä
3 kananmunaa
2 1/2 dl ruokakermaa
vajaa 1 prk fetajuustokuutioita (esim. Apetina) 
150 g juustoraastetta (esim. emmental-mozzarella)


Sulata voi ja sekoita sulaneen voin joukkoon vehnäjauhot, juustoraaste (loput juustoraastepussista tulee piirakan päälle) ja lopuksi pari ruokalusikallista vettä. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja esipaista pohjaa 220 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Leikkaa broilerinfileet pienemmiksi paloiksi. Kuumenna öljy ja ruskista broilerit. Hienonna sipulit, valkosipulinkynnet ja pilko paprika pieneksi paloiksi tai ohuiksi suikaleiksi. 

Kuumenna toisessa paistinpannussa öljyä ja kuullota ensin sipulit. Lisää tämän jälkeen hienonnettu paprika ja paista, kunnes paprikan palat ovat pehmenneet. Lisää joukkoon myös mausteet. Kun broileri on ruskistunut ja muu täyte on valmis, levitä täytteet esipaistetun pohjan päälle.

Riko kananmunat kulhoon ja lisää ruokakerma. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos täytteen päälle. Lisää fetajuustokuutioita haluamasi määrä ja lopuksi vielä jäljelle jäänyt juustoraaste. 

Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on saanut mukavasti väriä pintaan.


2 kommenttia:

  1. Onpa hyvän näköinen piirakka..:). Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista