perjantai 27. joulukuuta 2013

Cheesecake - Yes, please!

























Saan aina jouluksi tehtäväksi leipoa jälkiruokakakun juhlapöytään ja tänä vuonna päädyin tähän klassikkokakkuun eli amerikkalaiseen juustokakkuun. ♥ Kakku on korkea ja erityisen näyttävä, joten mikä olisikaan sen parempi päätös juhlavalle jouluaterialle kuin tämä suussasulava ja herkullinen juustokakku!


New Yorkin juustokakku
(8-10 annosta)
(Ohje on muokattu Leila Lindholmin reseptistä.)

Keksipohja
400 g digestivekeksejä (1 pkt)
reilu 150 g voita

Täyte
3 prk Philadelphia-tuorejuustoa (600 g)
1 prk maitorahkaa (250 g)
2 rkl sulatettua voita
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä (Maizena)
2 tl vaniljasokeria
3 luomukananmunaa
1 dl kuohukermaa
200 g hyvälaatuista valkosuklaata (esim. Fazerin leivontasuklaata)

2 dl mustikoita ja punaisia viinimarjoja (tuoreita tai pakastettuja)





Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi (tehosekoittimessa tai laita ne muovipussiin ja hienonna esim. kaulimella). Sulata voi kattilassa ja sekoita se keksimuruihin. 

Voitele irtopohjavuoka (halkaisijaltaan noin 24 cm) ja painele muruseos kakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä keksipohjaa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia  ja anna pohjan tämän jälkeen hetken jäähtyä.

Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi kulhossa. Lisää joukkoon sulatettu voi, sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Sekoita kananmuna seokseen yksi kerrallaan vatkaten ja lisää lopuksi kerma. 

Paloittele suklaa kulhoon ja sulata vesihauteessa eli kulhossa kiehuvan veden päällä. Lisää sulanut suklaa juustoseokseen. Levitä juustoseosta ja marjoja vuorotellen keksipohjan päälle, lopeta marjoihin kakun pinnalla.

Kypsennä juustokakkua uunin keskiosassa noin 40 minuuttia. Tarvittaessa voit peittää kypsennysajan loppupuolella kakun foliolla (varo tosin ettei folio tartu kakun pintaan), jotta pinta ei tummuisi liikaa. Katkaise virta uunista ja jätä kakku vielä jälkilämpöön noin 30-40 minuutiksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti