maanantai 30. joulukuuta 2013

Torta della nonna - Che buono!


















Olen kuullut paljon kehuja Siken Torta della Nonna -reseptistä, joten päätin kokeilla sitä netistä löytämäni ohjeen mukaan. Olen Italiassa syönyt täydellistä Isoäidin torttua, joten halusin testata, voisiko tällä kehutulla ohjeella päästä samaan makuelämykseen. 

Tämä jälkkäri on hiukan työläs, mutta voin luvata, että se on kaiken sen väärti. On ihana saada pala Italiaa lautaselle kaiken tämän sateen ja harmauden keskellä. Questa torta è squisita! Buon appetito! 


















Torta della Nonna (Isoäidin torttu)

Torttupohja

300 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
120 g sokeria
150 g voita
2 kananmunan keltuaista
1 sitruunan raastettu kuori
3 rkl jääkylmää vettä

Vaniljakiisseli

4 dl punaista maitoa
3 kananmunan keltuaista 
2 dl sokeria 
2 rkl vehnäjauhoja
puolikas sitruuna

Lisäksi 
pinjansiemeniä
tomusokeria

Yhdistä kuivat aineet ja nypi joukkoon kylmä voi. Lisää sekoitetut keltuaiset, sitruunan kuori ja kylmä vesi. Vaivaa taikinaksi ja kääri taikina muovikelmuun. Laita taikina lepäämään jääkaappiin, kunnes saat vaniljakiisselin valmiiksi. 

Lämmitä maito kiehumispisteeseen, mutta älä keitä. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhot. Lisää hiukan lämmintä maitoa muna-sokeri-jauhoseokseen ja vatkaa hetki, kunnes sokeri sulaa. Kaada tämän jälkeen seos maidon sekaan kattilaan ja kuumenna pikkuhiljaa. 

Kuumenna noin 15 minuuttia samalla hämmentäen pohjasta saakka. Lisää puolikkaan sitruunan mehu ja hämmennä niin kauan että seos paksuuntuu. 

Jaa taikina kahteen osaan (pohjaa varten enemmän taikinaa kuin taikinakuoreen). Kaulitse molemmat omalla leivinpaperillaan pyöreän muotoisiksi (paksuus n. 1/2 cm). Kumoa isompi taikinalevy leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan siten, että reunat jäävät vuoan laitojen ulkopuolelle. Kaada haalea täyte vuokaan ja peitä täyte pienemmällä taikinalevyllä. Taita reunan yli menevä taikina kuoren päälle. (Jos taikinaa jää taikinakuoresta yli, kauli se ja leikkaa lehtikuvioksi tortun pinnalle.)

Ripottele pinnalle pinjansiemeniä ja paista torttua 180 asteisessa uunissa noin tunti. Lisää lopuksi pinnalle koristeeksi tomusokeria ennen tarjoilua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti