lauantai 2. helmikuuta 2013

Parmesaanikeksit rosmariinilla mustikkahillon kera
























Tässä on keksiohje, joka vie sydämesi mennessään. Parmesaani ja rosmariini sopivat erittäin hyvin yhteen ja näissä kekseissä makunautinto on mitä parhain. Keksiresepti ei ole tällä kertaa omani, vaan se on peräisin Leila Lindholmilta. Kunpa resepti olisikin oma keksintöni, sillä nämä ovat ehdottomasti parhaimpia suolaisia keksejä, joita olen ikinä syönyt.

Parmesaanikeksit ovat erinomaisia sellaisenaan, mutta niitä voisi nauttia myös erilaisten juustojen ja punaviinin kanssa. Minä tein viikolla pakastimen tyhjennysoperaation seurauksena mustikkahilloa, jonka maustin vaniljatangolla, ja sekin toimi keksien kanssa erittäin hyvin. Kuvatkin kertovat (lasipurkki on kovin huvenneen näköinen), että keksit menivät suoraan pelliltä parempiin suihin. Kokeile, niin rakastut!

Parmesaani-rosmariinikeksit

4 dl vehnäjauhoja
150 g voita
100 g parmesaania
1 tl suolaa
0,5 dl maitoa
vajaa 1 tl leivinjauhetta
ripaus ruokasoodaa (yhden teelusikan kärjen verran)
tuoretta rosmariinia

Lisäksi: 
kuivattua rosmariinia (pinnalle)

Raasta ensin parmesaanijuusto ja silppua nippu tuoretta rosmariinia. Sekoita tämän jälkeen kaikki loput ainekset juuston joukkoon, myös tuore rosmariini. 

Vaivaa taikinaa joko koneessa tai käsin, kunnes se on kiinteää. Tee taikinasta yksi tai kaksi erillistä pötköä. Levitä leivonta-alustalle reilusti kuivattua rosmariinia ja rullaa niin, että sitä tarttuu joka puolelle taikinaa. Kääri tämän jälkeen taikinapötköt kelmuun ja laita ne reilu 10 minuutin ajaksi jääkaappiin, jotta taikinaa on helpompi leikata. 

Ota taikina pois jääkaapista ja leikkaa siitä sopivan kokoisia (0,5-1 cm) siivuja. Levitä siivut leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista keksejä 200 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. 

 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti