maanantai 1. huhtikuuta 2013

Hyvää pääsiäistä!

























Hyvää pääsiäistä kaikki blogin lukijat! Työt ovat pitäneet minut alkuvuoden varsin kiireisenä, mutta nyt on onneksi aikaa rentoutua ja nauttia hyvästä ruoasta hyvässä seurassa. Ja mikä parasta: kevät on vihdoinkin saapunut! Päivät ovat selvästi pidentyneet ja auringon säteet lämmittävät jo mukavasti. Ihanaa!

Kevään selvä merkki on myös tarve raikastaa kotia uusin tekstiilein ja siivota pois kaikki talven tavarat. Tänä vuonna pesänrakennusviettini ei tosin jäänyt pelkästään keväisiin tekstiileihin, sillä työhuoneen seinät saivat viikolla uuden tummanharmaan maalipinnan ja vanha tapetti sai väistyä pois tieltä. Kaikki tavarat odottavat vielä paikoilleen pääsyään, mutta toivottavasti kohta pääsee laittamaan kodin muutenkin jo kevätkuntoon. Mutta sitä ennen on hyvä istahtaa alas ja vain nautiskella kaikista ihanista pääsiäisen herkuista.























Naudan ulkofilee

n. 1 kg naudan ulkofilettä (luomua)
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia
oliiviöljyä

Hiero lihan pintaan öljyä ja ruskista se kauttaaltaan kuumalla paistinpannulla. Mausta filee reilusti suolalla, mustapippurilla ja tuoreella timjamilla. Pistä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan (mielummin digitaalinen mittari) ja paista 200 asteisessa uunissa kunnes lihan sisälämpö on noin 54-56 astetta. Ota filee uunista ja kääri se folioon, jotta liha saa vetäytyä. Tämän aikana lihan sisälämpötila vielä nousee muutaman asteen, jolloin lihasta tulee kypsyysasteeltaan medium. Viipaloi liha ja ripottele leikkuupinnalle vielä hiukan sormisuolaa.


























Hunajaiset sipulit

sipulia
suolaa 
mustapippuria 
hunajaa

Kuori sipulit ja lohko ne sopiviksi paloiksi. Laita sipulit kulhoon ja mausta hyvin suolalla, mustapippurilla ja juoksevalla hunajalla. Paista lihan kanssa uunissa.


Vuohenjuusto-perunagratiini

perunoita
valkosipulia
suolaa
mustapippuria
200 g vuohenjuustoa
kuohukermaa (ja maitoa)

Kuori ja viipaloi perunat. Hienonna valkosipulin kynnet ja kuullota niitä voissa. Sekoita valkosipuli perunoihin ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita puolet perunoista uunivuokaan ja lisää perunoiden päälle vuohenjuustonokareita. Lisää loput perunat ja kaada päälle kuohukermaa. Kypsennä 180 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia kunnes gratiini on saanut kauniin kullanruskean pinnan.


Valkosuklaa-pannacotta kera lakkakastikkeen on niin täydellinen jälkiruoka, että se ansaitsee ihan oman päivityksen, joten koittakaahan vielä hetki malttaa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti