keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Paahdetut paprikat fetajuuston ja pekaanipähkinöiden kera


















Jääkaapissa oli muutama jo parhaat päivänsä nähnyttä paprikaa, avattu oliivipurkki sekä pala hyvää fetajuustoa, joten iltapalan ainekset olivat kasassa. Paahdoin paprikat ensin uunissa, murensin päälle fetajuustoa, lisäsin oliivit, pähkinät ja lopuksi lorauksen hyvää oliiviöljyä ja voilà illan salaatti oli valmis nautittavaksi. Helppoa ja maukasta!


paprikoita
fetajuustoa
pekaanipähkinöitä
oliiveja
hyvää oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Leikkaa paprikat neljään osaan (poista valkoiset osat ja siemenet) ja laita ne kuoripuoli ylöspäin pellille. Paahda paprikoita uunissa (n. 20 min) kunnes paprikoiden kuori alkaa kupruilla ja tummua. Nylje paprikoiden kuori pois ja leikkaa ne suikaleiksi. (Paprikoiden kuori lähtee helpommin irti, jos laitat paahtuneet kuumat paprikat suljettuun muovipussiin ja annat niiden olla siellä hetken.) 

 Laita paprikat tarjoiluvadille ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Murenna fetajuusto ja levitä paprikoiden päälle. Lisää pähkinöitä, tuoretta basilikaa ja pirskota pinnalle oliivioljyä. Voit halutessasi paahtaa pähkinöitä hetken kuumassa (ilman öljyä) pannussa ennen kuin lisäät ne salaattiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti