sunnuntai 9. helmikuuta 2014

A cupcake a day keeps the doctor away!

























Meillä vietettiin viikonloppuna syntymäpäiviä, joiden kunniaksi päätimme leipoa kuppikakkuja. Lupasin siskontytölleni, että hän saa päättää millaisia kakkuja yhdessä leivomme, ja halusi ehdottomasti valmistaa näitä ihania porkkana-pähkinäkuppikakkuja. Näistä tuli meheviä, maukkaita ja niin kauniita leivonnaisia - juuri sellaisia mitä juhlapöydässä pitää ollakin. ♥ Ja herkullinen kuorrute kruunasi koko komeuden!


Porkkana-pähkinäkuppikakut
(12 kuppikakkua, Leila Lindholmin ohje)

3 kananmunaa (luomu)
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja 
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 1/2 tl kanelia
1 tl hienonnettua kardemummaa
2 tl inkivääriä
1 1/2 tl auringonkukkaöljyä
4 1/2 dl porkkanaraastetta
100 g saksanpähkinöitä (hienonna rouheeksi)



Tuorejuustokuorrute

60 g pehmeää voita
5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pestyn limetin raastettu kuori
100 g maustamatonta Philadelphia-juustoa

Koristeluun pähkinöitä.


Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele seos varovasti munavaahtoon. Lisää auringonkukkaöljy, porkkanaraaste ja hienonnetut pähkinät. Asettele paperiset vuoat muffinipellin syvennyksiin ja täytä 2/3 joka vuoasta taikinalla. Kypsennä kuppikakkuja noin 15 minuuttia uunin keskiosassa. Jäähdytä. 

Sekoita voi, tomusokeri, vaniljasokeri, raastettu limetin kuori ja tuorejuusto sileäksi seokseksi. Levitä seos kuppikakkujen päälle ja koristele ne pähkinöillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti