maanantai 17. helmikuuta 2014

Karitsan jauhelihapullat libanonilaisittain


























Jos kaipaat vaihtelua perinteisiin lihapulliin, niin tässä niille oiva vaihtoehto eli karitsan jauhelihapullat libanonilaiseen tyyliin. Maiskis! 

Libanonilainen keittiö on sulava sekoitus turkkilaista ja arabialaista keittiötä, mutta siinä näkyy myös vaikutteita Välimeren maista. Ruoka on terveellistä ja se koostuu suurelta osin vihanneksista ja erilaisista yrteistä. Aterian aloittaa alkupalapöytä eli meze, joka koostuu erilaisista pienistä ruokalajeista. Tarjolla on yleensä vihanneksia, hummusta (eli kikhernetahnaa) ja muita dippitahnoja, maustamatonta jogurttia ja erilaisia salaatteja. Meze on sen verran ruokaisa, ettei pääruokaa välttämättä edes tarvita. Liharuokana tarjoillaan yleensä lammasta, kanaa tai kalaa, joihin yhdistetään runsaasti kasviksia ja esim. riisiä. 

Oheisella ohjeella tulee todella maistuvia lihapullia, kunhat käytät niihin laadukasta jauhelihaa (suosin itse luomua, vaikka se on kalliimpaa) ja laitat taikinaan reilusti tuoretta korianteria ja /tai muita yrttejä. Taikinan mitat ovat tällä kertaa vain suuntaa antavia, sillä teen lihapullataikinan silmämääräisesti ja kuten kuvastakin näkyy - aika rouhealla otteella. :)


Lihapullat libanonilaisittain

500 g karitsan luomujauhelihaa
1-2 pientä sipulia
(1-2 valkosipulinkynttä murskattuna)
1 kananmuna
korppujauhoja (tarvittaessa)
1 tl suolaa
mustapippuria
1 tl juustokuminaa
reilusti hienonnettua tuoretta korianteria (halutessasi voit laittaa lihapulliin korianterin lisäksi esim. tuoretta minttua)


Ota luomujauheliha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen lihapullien kypsentämistä. Kuori ja hienonna sipulit ja sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Muotoile kostutetuin käsin taikinasta lihapullia ja paista ne voissa (tai öljyssä) pannulla käännellen tai kypsennä lihapullat 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti