sunnuntai 10. elokuuta 2014

Parmankinkkuun ja salviaan käärityt broilerinfileet




Selailin Cordon Ramsayn keittokirjaa ja silmääni osui tämänkertainen reseptini. En ole mikään parmankinkun (tai ylipäätään kinkun) ystävä, mutta tämä kuulosti sen verran hyvältä, että päätin kokeilla. Parmankinkku, salvia ja ricottajuusto antavat broilerfileille kivasti makua, kunhan maltaa antaa lihan tekeytyä hetken jääkaapissa ennen sen valmistamista. Lisukkeeksi käy höyrytetyt kasvikset, vihreä salaatti tai vaikka perinteinen pottumuusi. Nam!


Parmankinkuun ja salviaan käärityt broilerinfileet
(4 hengelle)

4 isoa broilerinfileetä (n. 170-200 g kpl)
8 tuoretta salvianlehteä
5 rkl ricottajuustoa
suolaa
mustapippuria
8 parmankinkun viipaletta
oliiviöljyä
kourallinen tuoretta timjamia

Leikka rintafileisiin syvä viilto vaakatasossa koko kyljen pituudelta, mutta älä leikkaa kokonaan fileen läpi. Hienonna neljä salvianlehteä ja sekoita ne ricotan joukkoon. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.

Asettele 2 parmankinkkuviipaletta hieman päällekkäin pöydälle. Laita salvianlehti keskelle ja asettele broilerinfilee päälimmäiseksi. Lusikoi ricottaseos keskelle ja sulje filee niin, että täyte jää sisään. Kääri täytetty broilerinfilee parmankinkkuviipaleisiin. Kääri lopuksi lihat tuorekelmuun ja anna niiden levätä jääkaapissa 1-2 tuntia.

Kuumenna uuni 180-asteiseksi ja laita uunivuoka uuniin kuumenemaan. Kuumenna paksupohjainen paistinpannu ja lisää oliiviöljy. Ruskista kinkkuviipaleisiin käärittyjä rintafileitä kuumassa öljyssä 2 minuuttia molemmilta puolilta. Asettele muutama timjaminoksa jokaisen rintafileen päälle ja nosta fileet uunivuokaan. Paista uunissa 12-15 minuuttia, kunnes liha tuntuu kimmoisalta sormella kevyesti painettaessa.

Anna broilerinfileiden vetäytyä foliolla peitettynä lämpimässä paikassa 5-10 minuuttia. Leikkaa ne halutessasi vinottain paksuiksi viipaleiksi ja asettele palat lämmitetyille lautasille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti