sunnuntai 31. elokuuta 2014

Afternoon tea, please!





























Vietettyäni juuri viikon Lontoossa hurahdin siellä juomaan teetä. Olen aina pitänyt itseäni vannoutuneena kahvin ystävänä, eikä mikään mielestäni voita kunnon italialaista tummapaahtoista vahvaa espressoa. Viikon aikana Lontoossa kuitenkin maistelin paljon erilaisia teelaatuja, ja lopulta matkalaukkuuni eksyi useampi teepaketti syksyn viileneviä iltoja varten. 

Hotellissamme oli myös mahdollista nauttia perinteinen englantilainen iltapäivätee eli afternoon tea, joka on saanut alkunsa Englannissa 1800-luvulla, ja josta tapa on levinnyt ympäri maailmaa. Tee nautitaan nimensä mukaisesti iltapäivällä noin kellon kahden ja viiden välillä nauttien erilaisista suolaisista ja makeista välipaloista ennen päivällistä. 

Yleensä iltapäivätee aloitetaan pienillä täytetyillä (täytteenä esimerkiksi kurkkua tai lohta) voileivillä, jonka jälkeen siirrytään herkuttelemaan perinteisillä skonsseilla (kermavaahdon ja hillon kera) sekä erilaisilla kakuilla. Suolaisten voileipien kanssa sopii nauttittavaksi musta tee, mutta makeat leivonnaiset kaipaavat ainakin omasta mielestäni rinnalleen jotain vähän kevyempään ja raikkaanpaa teetä. 

Iltapäivätee oli ihana herkuttelu- ja levähdyshetki ennen päivällistä, joten aivan varmasti tästä eteenpäin täällä tarjoillaan perinteinen iltapäivätee skonssien kanssa nautittuna - ainakin viikonloppuisin. Kunpa vielä löytäisin jostain suloisen perienglantilaisen teekannun, sillä sellainen ei enää muiden Lontoon ostosten sekaan tai käsilaukkuuni mahtunut. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti