lauantai 20. lokakuuta 2012

Maapähkinäpikkuleipiä Amerikan malliin


























Seuraava pikkuleipäresepti on alkujaan peräisin Amerikan tädiltämme, jota olen vuosien saatossa muokannut omien mieltymysteni mukaan. Näitä pikkuleipiä on perheessäni leivottu useita kertoja ja joka kerta ne uunista tultuaan katoavat parempiin suihin. 

Pikkuleipien salaisuutena on maapähkinävoi (jota muuten leivän päälle levitettynä en voisi kuvitella syöväni), jota laitan taikinaan reilusti, sillä tässä reseptissä se todellakin toimii. Näistä pikkuleivistä tulee niin suussa sulavan pehmeitä, että ei ole paremmasta väliä. Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on tietysti myös mainio vierasvara, mikäli vain malttaa näitä kaapissa jemmailla.

Maapähkinäpikkuleivät

250 g voita
1,25 dl tomusokeria
0,75 dl maissijauhoja
n. 3,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl vaniliinisokeria
reilu 0,5 dl maapähkinävoita

Sekoita maissijauhot, vehnäjauhot, vaniliinisokeri ja tomusokeri keskenään. 

Sekoita hiukan pehmennyt voi ja maapähkinävoi keskenään ja lisää kuivien aineiden joukkoon. 

Muotoile taikinasta leivinpaperin päälle ja sitä apunasi  käyttäen taikinapötkö ja kääri se leivinpaperin sisään. Laita taikina noin tunniksi pakastimeen, jotta voit leikata siitä n. 1-1,5 cm siivuja. 

Paista 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kun pikkuleivät ovat olleet vähän aikaa uunissa, voit halutessasi painaa niitä esim. juomalasilla hiukan litteämmiksi, koska taikina ei pahemmin leviä uunissa. Näin pikkuleivistä tulee kauniimman muotoisia ja näköisiä. 

Anna pikkuleipien jäähtyä pellillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti