torstai 25. lokakuuta 2012

Lämmin punajuurisalaatti

 
















Ja taas tulee lisää punajuurireseptejä, sillä kuten olen jo täälläkin hehkuttanut, punajuuri on ehdoton suosikkini. Olen tänä syksynä useamman kerran paistanut niitä uunissa ja tehnyt myös punajuurikeittoa. Punajuuresta saa helposti tehtyä vaikka mitä herkkuja ja tässä yksi sellainen eli lämmin punajuurisalaatti. Voit halutessasi vaihtaa sinihomejuuston vuohenjuustoon ja pähkinöitäkin voit käyttää mielesi mukaan. Itse laitoin salaattiin pekaanipähkinöitä ja pinnalle ripottelin pinjansiemeniä. Halutessasi voit myös paahtaa pinjansiemenet kuumalla pannulla kullanruskeiksi. 
  
Muistan jonkun kehuneen minulle punajuuririsottoa, joten mikäli sinulla on siihen hyvä resepti, laitahan tulemaan. Se taitaa enää puuttua tämän syksyn punajuurikiintiöstäni. ;)

Lämmin punajuurisalaatti 

8 pientä punajuurta
1 rkl hunajaa
2 rkl balsamicoa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
pinjansiemeniä
pähkinöitä (esim. pekaanipähkinöitä)
rucolaa
Aura-juustoa (tai vuohenjuustoa)

Kuori punajuuret ja pilko ne lohkoiksi.

Sekoita kulhossa hunaja, balsamico, oliiviöljy ja suola keskenään ja lisää joukkoon pilkotut punajuuret.

Levitä seos uunipellille ja kypsennä punajuuria noin 30-45 minuuttia riippuen lohkojen koosta. Anna hieman jäähtyä ennen kuin sekoitat joukkoon rucolan lehtiä, pähkinöitä ja Aura-juuston muruja. Sitten vain herkuttelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti