maanantai 28. tammikuuta 2013

Kylmäsavulohilaatikko -maukasta arkiruokaa
















Nopeat ja helpot arkiruoat ovat aina tervetulleita. Työpäivän jälkeen ruoka on saatava nopeasti ja suhteellisen vaivattomasti pöytään. Oheinen lohilaatikko on yksi suosikkiresepteistäni, joka on kulkenut matkassani aina opiskeluvuosistani saakka. Tätä laatikkoa on siis tullut tehtyä lukemattomia kertoja, mutta edelleen se maistuu yhtä hyvältä.

Kylmäsavulohilaatikko

n. 10 perunaa
1 pkt (n. 250-300g) kylmäsavulohta 
1 ruukku tuoretta tilliä
1-2 pkt kuohukermaa
sitruunapippuria (laita rohkeasti)
ripaus suolaa
mustapippuria

Kuori ja suikaloi perunat ja laita ne uunivuokaan. Viipaloi kylmäsavulohi pieniksi suupaloiksi ja laita perunoiden sekaan. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria sekä laita reilusti sitruunapippuria. Lisää silputtu tilli ja kuohukerma. Paista 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet ja pinta on kauniin ruskea. Sekoita laatikkoa välillä ja lisää tarvittaessa kermaa. Tarjoile salaatin ja ruisleivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti