sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Mozzarella-fetajuustolla täytetty leipä

























Viikonloppuisin sallin itselleni pieniä herkutteluhetkiä, sillä ne ovat työviikon jälkeen ansaittuja ja ne tekevät arjesta luksusta. Tässä on aivan ihana täytetyn leivän ohje, jonka jokainen voi täyttää oman makunsa mukaan.  Minä päätin tehdä leivästä kasvisversion ja täyttää sen suosikkijuustollani. Mutta koska en osannut päättää mitä se on, laitoin täytteeksi sekä mozzarella- että fetajuustoa. Leivästä tuli niin hyvää, että se vei kielen mennessään. Nam! Nam!
 
Mozzarella-fetajuustoleipä
Taikina:
15 g tuoretta hiivaa (noin neljäsosa)
3 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl sormisuolaa
2,5 dl durumvehnäjauhoja (antaa leivälle kauniin värin)
4 dl luomuvehnäjauhoja

Täyte:
mozzarellajuustoa
hyvää kreikkalaista fetajuustoa
kivettömiä oliiveja
kirsikkatomaattia
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
mustapippuria


Murenna hiiva taikinakulhoon ja liuota se haaleaan veteen. Lisää oliiviöljy, hunaja ja sormisuola. Sekoita joukkoon ensin durumvehnäjauhot ja tämän jälkeen pienissä erissä vehnäjauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. 

Painele taikina noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Älä kauli tai vaivaa taikinaa, ettei leivästä tule sitkeää. Taikinan pitää siis olla ilmavaa. 

Murenna fetajuusto ja viipaloi mozzarellajuusto ja levitä juustonpalat taikinan päälle. Pirskota pinnalle oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla. Lisää loput täytteet ja kääri rullalle. Nosta rulla leivinpaperin päälle, ripottele pinnalle vehnäjauhoja (ettei liina tartu leipään ja sotkeennu) ja anna leivän kohota liinan alla vielä 30 minuuttia ennen paistamista.















Kun leipä on kohonnut liinan alla ja on paistovalmis, tee leivän pintaan muutamia viiltoja (näin leipä ei halkeile) ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes leipä on kauniin kullanruskea. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti