sunnuntai 25. elokuuta 2013

Nyt leivotaan omenapiirakkaa!

























Olen pari viikkoa parhaani mukaan yrittänyt vältellä kaikenlaisia herkkuja, sillä kakkukiintiöni tuli vähäksi aikaa täyteen (ks. edelliset postaukseni). Kovin kauaa ei tosin tämä(kään) herkkulakkoni kestänyt, sillä aina elokuun pimenevissä illoissa alkaa tehdä mieli herkutella kunnon omenapiirakalla.

Olen tällä reseptillä leiponut omenapiirakkaa iät ja ajat, eikä ohjeella voi kukaan epäonnistua, vaikka leivontapeukalo olisi keskellä kämmentä! Lisäämällä pohjataikinaan kaurahiutaleita tulee piirakasta ihanan kuohkea, ja myös kardemumma antaa siihen mukavasti makua. Piirakan olisi hyvä antaa vetäytyä hetken ennen tarjoilua, mutta tällä ohjeella tulee kyllä niin taivaallista omenapiirakkaa, että se vaatii hiukan itsekuria. :)


Omenapiirakka 

Pohja

150 g voita
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
 

Täyte

1 prk maustamatonta tuorejuustoa (180-200 g)
1 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 munaa
n. 3 omenaa

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. 

Halkaise omenat, poista niistä siemenkodat ja viipaloi. Asettele omenaviipaleet piirakkapohjan päälle. 

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada seos omenaviipaleiden päälle. 

Paista omenapiirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut kauniin vaaleanruskean sävyn. Anna piirakan vetäytyä hetken ennen tarjoilua. Tarjoile vaniljakastikkeen, - jäätelön tai vaikka kermavaahdon kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti