Työt ovat taas vieneet mennessään ja kesäloma on enää vain kaukainen muisto. Onneksi viime päivinä ainakin täällä on saanut nauttia kauniista, aurinkoisista ja lämpimistä kesäpäivistä. :) Tässä ohje raikkaaseen salaattiin, joka sopii tarjoiltavaksi juuri tällaisina päivinä. Ohje on alun perin jostakin Jamie Oliverin ruokaohjelmasta, mutta olen muokannut sitä mieleni mukaisesti, esim. ilmakuivatun kinkun olen jättänyt salaatista pois. Toimii!
Mozzarella-persikkasalaatti
salaattia
mozzarellaa
persikoita
tuoretta minttua
suolaa
mustapippuria
Oliiviöljy-sitruunakastike
oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
Silppua salaatit ja minttu ja kostuta ne tilkalla oliiviöljy-sitruunakastiketta (n. 5 rkl oliiviöljyä, 2 rkl sitruunamehua, suolaa ja pippuria oman maun mukaan). Revi mozzarella pieniksi paloiksi ja laita ne tarjoilukulhoon salaatin kanssa. Kuori persikat, leikkaa hedelmät neljään osaan ja lisää ne salaatin joukkoon. Olen monesti käyttänyt purkkipersikoita, mikäli kypsiä ja hyviä hedelmiä ei ole ollut saatavilla. Valuta tällöin
persikan puolikkaat kunnolla ja pilko ne sopiviksi paloiksi. Mausta salaatti suolalla ja pippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti