sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Ahvenanmaalainen pannukakku



Täällä on tänään nauttittu lähes kesäisestä päivästä ja otettu talteen aimo annos d-vitamiinia. Aloitin aamun pitkällä kävelylenkillä, ja muutenkin olen ollut tänään paljon ulkosalla, jotta saisin viimeisetkin auringon säteet varastoitua talvea varten. Oi että miten ihana auringonpaiste!

Olen tänään myös hemmotellut itseäni, sillä tein pitkästä aikaa ahvenanmaalaista pannukakkua. Yritän viikolla pysytellä erossa lähestulkoon kaikista herkuista, jotta voin viikonloppuisin napostella kaikkea hyvää. En tietenkään ole tämän suhteen mitenkään ehdoton, mutta näin viikonloppuun tulee vähän enemmän juhlan tuntua. :) 

Ahvenanmaalainen pannukakku on todella helppo tehdä ja sen voi tarjoilla hillon ja kermavaahdon tai vain sokerin kera. Pannukakkuun voi käyttää joko mannasuurimoita tai riisiä, kunhan vain muistaa lisätä salaisen ainesosan eli kardemumman. Yksinkertainen, nopea ja niin herkullinen jälkkäri! 


Ahvenanmaalainen pannukakku 
(pellillinen)


Mannapuuro

1 l kevytmaitoa
1,5 dl mannasuurimoita

Lisäksi

5 dl kevytmaitoa
1,5 dl sokeria
1,5 tl suolaa
n. 1 rkl kardemummaa
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
 

 



















Valmista ensin mannapuuro pussin kyljessä olevan ohjeen mukaan. Kuumenna maito kiehuvaksi ja vispilöi mannasuurimot kuumaan maitoon. Anna puuron kiehua hiljalleen välillä sitä sekoittaen (maito palaa helposti pohjaan) noin 10 minuuttia. Kun puuro on valmis, annan sen jäähtyä hetken.

Kun valmis mannapuuro on vähän aikaa jäähtynyt, lisää siihen ensin pieni loraus maitoa (näin siitä tulee notkeampaa). Tämän jälkeen lisää sokeri, suola, kardemumma ja vehnäjauhot. Riko tämän jälkeen kananmunat lasiin tai pieneen kulhoon, sekoita niiden rakenne rikki ja lisää se muun seoksen joukkoon. Lisää viimeisenä loput maidosta ja sekoita. 

Kaada seos hyvin voidellulle tai leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille. Paista pannukakkua 200 asteisessa uunissa alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes pannukakku on kullanruskea.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti