sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Perinteinen marjahuttu

























Sade ropisee ikkunaan ja kalenterissa lukee syyskuu, joten syksy on virallisesti saapunut. Eilen siivosin jo parvekkeen ja terassin syyskuntoon eli päivänvarjo siirtyi ulkovarastoon odottamaan ensi kesää (syvä huokaus) ja kannoin myös osan puutarhakalusteista suojaan. Vaikka pidän erityisesti kesästä, on syksyssäkin oma kaunis tunnelmansa. Illalla voi sytyttää kynttilöitä, kääriytyä viltin alle ja vain nautiskella pimenevistä illoista. Tänä syksynä minua ei myöskään vesisateet haittaa - päinvastoin -, sillä ostin hienot uudet kumpparit ja sadetakin, jolla kelpaa käyskennellä ihmisten ilmoilla. Enää ei siis tarvitse kärsiä märistä sukista tai valittaa huonosta säästä. :)

Etsin viikonloppuna kaapin kätköistä myös ikivanhan reseptivihkosen, jonka ensimmäiselle sivulle olin kirjoittanut perinteisen marjahutun ohjeen. En ollut syönyt marjahuttua vuosiin, joten pakko sitä oli heti tehdä, kun kaikki aineksetkin olivat kotona valmiina. Ai että kuinka herkullista! Toimii yhtä hyvin Digestive-keksien tai talkkunan kanssa ja marjoja voi tietysti vaihdella mielensä mukaan. Helppoa, hyvää ja jälkkäriksi vielä suhteellisen kevyttä. Me like it!  



Mustikkainen marjahuttu
(4-6 annosta)

10 kpl Digestive-keksejä
1 prk kuohukermaa
1 prk maustamatonta maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria (vähempikin riittää, lisää oman maun mukaan)
2 dl mustikoita (tai muita marjoja)

Murenna keksit pieniksi muruiksi esim. monitoimikoneella. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljasokeri, sokeri sekä maitorahka. Sekoita keksimurut ja mustikat rahkaseokseen vasta juuri ennen tarjoilua. Marjahuttuun saa jäädä raitoja, joten älä sekoita sitä ihan tasaiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti