tiistai 3. syyskuuta 2013

Poisson meunière



















Rachel Khoon Pieni keittiö Pariisissa on vienyt sydämeni. Tilasin alkukesällä nettikaupasta hänen kirjoittamansa The Little Paris Kitchen - Classic French recipes with a fresh and simple approach -keittokirjan ja olen kokeillut jo useampaa kirjan reseptiä. Kirjassa on ihania ohjeita, joihin ei juuri tarvita mitään erikoisia ainesosia tai ammattitason keittiötä kodinkoneineen. Tämän Rachel todistaa myös itse laittamalla ruokaa pienen pienessä pariisilaiskeittiössään, jonka jälkeen oma keittiöni näyttää varsin hyvin varustellulta, vaikka pieni sekin on, eikä laskutilaa ole riittävästi. Oman keittiöni ikkunasta aukeava maisema ei tosin ole läheskään yhtä upea..

Tässä on yksi suosikkini kyseisestä keittokirjasta eli kalaa sitruunan ja ruskean voikastikkeen kera (kurkkaa Yle Areenasta, miten Rachel valmistaa kyseisen annoksen). Helppoa, nopeaa ja herkullista! Kuka enää tämän jälkeen voi väittää, ettei ehdi arkipäivänä laittaa kunnon ruokaa?!


Poisson meunière (Kalaa sitruunan ja ruskean voikastikkeen kanssa)
(kahdelle)

2 kuhafileetä n. 150 g per annos (tai muuta vaaleaa ja mietoa kalaa ilman nahkaa)

3 rkl vehnäjauhoja
ripaus mustapippuria
1/2 tl suolaa

1 1/2 rkl auringonkukkaöljyä paistamiseen
45 g voita
1 puolikkaan sitruunan mehu
kourallinen lehtipersiljaa
1-2 tl kapriksia


Sekoita vehnäjauhot, suola ja mustapippuri keskenään ja levitä laakealle lautaselle. Kierittele kalafileitä tasaisesti jauhoissa ja taputtele tämän jälkeen ylimääräinen jauho pois. 

Kuumenna öljy pannussa ja paista kalafileet molemmin puolin kypsäksi muutaman minuutin ajan (riippuen tietysti kalan paksuudesta) ja nosta tämän jälkeen kalafileet lautaselle ja peitä ne foliolla. Silppua kalan kypsyessä lehtipersilja. 

Pyyhi pannulta ylimääräinen öljy pois, lisää iso nokare voita ja anna sen sulaa sekä muuttua kauniin vaalean ruskeaksi. Ota paistinpannu pois liedeltä ja purista joukkoon tuoreen sitruunan mehua. Ole varovainen, sillä kuumaa rasvaa voi tässä yhteydessä roiskua, joten seiso vähän kauempana pannusta. 

Lisää kastikkeen joukkoon silputtua lehtipersiljaa, kapriksia ja sekoita. Asettele kalafileet lautaselle, valuta kastiketta niiden päälle ja tarjoile välittömästi.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti