lauantai 9. marraskuuta 2013

Cannelloni spinaci e ricotta


























Täytetyt cannellonit ovat varsin tyypillinen primo piatto eli ensimmäinen pääruoka italialaisessa keittiössä. Koska cannellonit ovat ravioleja ja tortellineja suurempia, on täytevaihtoehtoja lukuisia. Tänään tein näitä tuoreella pinaatilla ja ricottajuustolla täytettyjä cannelloneja ja niistä tuli kerrassaan herkullisia!

Tätä ohjetta voi halutessaan myös helposti muunnella, osan pinaatista voi korvata kinkulla tai vaihtoehtoisesti esim. tuoreilla sienillä. Itse tykkään italialaisten tyyliin pinaatin ja ricottajuuston yhdistelmästä, joten omasta mielestäni ruoka on tällaisenaan täydellistä. Amo la cucina italiana!  

Buon appetito!


Cannelloni spinaci e ricotta


12 kpl cannelloneja

Täyte

300 g tuoretta pinaattia
250 g ricottajuustoa
50 g parmesania
1 kananmuna (luomu)
suolaa
mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
voita

Huuhtele pinaatit ja kuumenna nokare voita pannulla. Paista pinaattia käännellen, kunnes se pehmenee ja menee kasaan. Anna nesteen haihtua. Hienonna pinaatti ja anna sen vähän jäähtyä ennen kuin sekoitat sen joukkoon muut täytteen ainesosat. 

Täytä cannellonit (pikkulusikalla onnistuu) ja lado ne suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Kaada niiden päälle béchamel-kastiketta ja raasta pinnalle vielä reilusti parmesania. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä sekä saaneet pintaansa kauniin kullanruskean sävyn.


Béchamel-kastike (valkokastike)

5 dl kevytmaitoa
30 g voita
2 1/2 rkl vehnäjauhoja
ripaus valkopippuria
suolaa 

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot sekä ripaus valkopippuria ja anna kastikkeen kiehahtaa. Kaada maito kattilaan ohuena nauhana kastiketta samalla sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua noin 5-10 minuuttia miedolla lämmöllä sitä koko ajan sekoittaen. Mausta valmis kastike suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti