sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Tavallisen hyvä lohikeitto

























Vihdoista viimein pääsen taas päivittämään tätä blogiani. Olin ensin lomailemassa, jonka jälkeen sain sitkeääkin sitkeämmän syysflunssan, joka vaivaa vieläkin. Viime viikot olen ollut flunssan takia lähinnä keittolinjalla, sillä höyryävän kuuma keitto on parasta lääkettä, kun nenä on tukossa, eikä makuaistikaan oikein pelaa. Oma suosikkini kanakeiton sijaan on tämä perinteinen lohikeitto, joka ei tarvitse seurakseen kuin viipaleen tuoretta ruisleipää tai juuri uunista tulleen sämpylän, jonka päälle vain nokare voita.

Lohikeitto 

500 g lohta
6 perunaa
3 porkkanaa
1 fenkoli
1-2 pientä sipulia
1 l vettä
2 kpl laakerinlehteä
1 kpl kalaliemikuutio
1 prk kuohukermaa
suolaa
mustapippuria 
tuorettä tilliä



 
















Kuori perunat ja porkkanat. Lohko perunat ja viipaloi porkkanat sopiviksi paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Pilko myös fenkoli. 

Mittaa vesi, liemikuutio ja laakerinlehdet kattilaan ja anna veden kiehua. Lisää tämän jälkeen perunat, porkkanat, fenkoli ja sipulit. Keitä siihen asti, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Leikkaa kala ja lisää kalanpalat keittoon. Lisää myös purkillinen kuohukermaa ja anna keiton poreilla miedolla lämmöllä, jotta kalanpalat kypsyvät. Lisää suolaa, mustapippuria ja hienonna joukkoon reilusti tuoretta tilliä. Nauti ruisleivän tai vastapaistetun sämpylän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti