torstai 7. marraskuuta 2013

Pehmeä maa-artisokkakeitto

























Samettisen pehmeä maa-artisokkakeitto on parasta syysruokaa, jonka voi tarjota alkukeittona tai nauttia kevyenä lounaana. Kiitos työkaverini hyvän maa-artisokkasadon, niitä riitti myös minun soppatarpeisiini. Vaikka syyssadosta odotan eniten (punajuuren ohella) maa-artisokkia, teen niistä aina perinteisiä kasvissosekeittoja pienin variaatioin. Jos sinulla siis on taskussa joku mainio maa-artisokkaresepti, niin vinkkejä tämän raaka-aineen hyödyntämiseen otetaan vastaan!

Tällä kertaa jatkoin keittoa muutamalla perunalla, jotta sain kerralla tehtyä isomman annoksen. Pidän kuitenkin sen verran paljon itse maa-artisokasta, että pelkästään siitä tehty keitto on minusta vielä vähän tätä herkullisempaa. Ihanan pehmeä keitto syntyy todella vähin ainesosin. Helppoa ja nopeaa, mutta ennen kaikkea hyvää!


Maa-artisokkakeitto

maa-artisokkia
2 perunaa
sipuli
voita
vettä
1 prk kuohukermaa
suolaa
mustapippuria /valkopippuria


Kuori ja paloittele perunat ja maa-artisokat. Laita maa-artisokat kylmään veteen, jotta ne eivät tummu. Kuori ja pilko sipulit. 

Kuumenna nokare voita kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää kattilaan maa-artisokat, perunat ja vesi (sen verran, että kasvikset peittyvät). Keitä kasvikset kypsiksi ja soseuta keitto. Lisää kuohukerma ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää suolaa ja mustapippuria (valkopippurikin käy).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti