tiistai 25. kesäkuuta 2013

Schöne Grüße aus Deutschland

























Täällä on aloitettu kesä vajaa kahden viikon Saksan ja Sveitsin matkalla, joten siksi blogissa on ollut hiljaiseloa. Oli kerrassaan ihana matka! Sain nauttia mielenkiintoisista nähtävyyksistä, upeista maisemista, hyvästä ruuasta ja viinistä - hyvässä seurassa tietysti. 

Ihailimme Reinin jokilaakson maisemia ja vierailimme mm. Rüdesheimin pikkukaupungissa, jossa maistelimme Rheingaun alueen viinejä. Viinialue on erityisesti tunnettu hyvistä Riesling-viineistä, ja täytyypä tunnustaa, että jokunen maistiainen kulkeutui aina kotiin saakka. Tiedoksi siis kesäjuhliini tulijoille, että juhlien jälkiruokaviinit on jo hankittu. ;)

Matkan aikana tutustuimme myös Heidelbergin aivan upeaan vanhaan kaupunkiin ja kävimme muun muassa Heidelbergin linnassa, jossa muuten kuningatar Silvia ja Kaarle XVI Kustaa ovat viettäneet aikoinaan kihlajaisia. Hauska yhteensattuma oli se, että vierailimme linnassa samana päivänä kuin prinsessa Madeleine sanoi tahdon. En etukäteen osannut edes kuvitella, että Etelä-Saksassa voi olla näin idyllistä ja kaunista, joten Heidelberg vei sydämeni aivan välittömästi. Ihastuttava kaupunki!

Tutustuimme myös Nürnbergin, Münchenin ja Dachaun kaupunkeihin, joista jälkimmäinen oli matkan ajatuksia herättävin, sillä vierailimme myös keskitysleirillä. En ollut sellaisessa aikaisemmin käynyt, mutta onneksi menin, vaikka paikka oli tietysti järkyttävä ja pysäyttävä. Tuskin menen vastaavaan paikkaan enää toiste, sillä yksi kerta riitti. Mutta kaikkien kyllä pitäisi käydä siellä edes kerran, jotta kukaan ei koskaan unohtaisi sitä mitä ihmiset joutuivat niissä kokemaan.

Matka jatkui näistä äsken mainituista kaupungeista upeiden alppimaisemien halki kohti Bodensee-järveä, jonka rantaviiva jakautuu Saksan, Sveitsin ja Itävallan kesken ja sitä reunustavat alpit ja kukkulamaisemat. Teimme myös nopean pikavisiitin Itävallan puolella ennen kuin päädyimme Zürichiin, josta lensimme takaisin kotiin.

Matka oli mielenkiintoinen ja olen taas monia uusia kokemuksia rikkaampi. Oikeastaan tämänkin matkan ainoa huono puoli oli se, että sen jälkeen alkaa miettiä mihin sitä seuraavaksi lähtisi. ;) Mutta ennen uuden matkan haaveilua, tässä teille pieni kuvakooste matkan ihanista ruoista ja muista herkuista.



Suklaata suklaata































































Valkosipulietanat, nam!







































Viinin maistelua ja hyvää juustoa











































































































Bratwurstit hapankaalin ja piparjuuritahnan kera























Rüdesheimin kahvi (mm. brandya ja kermavaahtoa)































































Ihana inkivääri-kookos-kasviskeitto































































Mitä olisikaan Saksan matka ilman olutta?







































Mums miten täydellinen munaliköörikermakakku!
























2 kommenttia:

  1. Upeita kuvia ja mitä ihania herkkuja. Tulee ihan vesi kielelle noita katsoessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Saksan matkalla sai nauttia aivan ihanista herkuista. Matkalaukussa oli muutamia ylikiloja ja niitä taisi kertyä vyötäröllekin. ;)

      Poista