keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Malja ystävyydelle ja kesälle!

 
























Hyvä ystäväni tuli kyläilemään ja vietimme yhdessä mukavan tyttöjen illan, johon kuului jutustelua, naurua, hyvää ruokaa ja juomaa. Ei onnistuneeseen tyttöjen iltaan muuta ohjelmaa edes tarvita. 

Aloitimme illan kuohuvalla ja mansikoilla, jonka jälkeen nautiskelimme raikkaasta rucolasalaatista, the avokadopastasta (ystäväni ei ollut tätä kuuluisaakin kuuluisampaa pastaa vielä maistanut, joten lupasin sitä hänelle valmistaa) ja jälkiruokana oli suussa sulavaa suklaa-mansikka-semifreddoa. Hyvää ruokaa ja hauskaa oli!

Avokadopastasta pitää vielä sen verran kertoa, että siitä on ohjeen ilmestymisen myötä tullut yksi suosikkini, jota teen säännöllisin väliajoin. Lähimarketissakin päiviteltiin sitä, miten avokadon myynti on moninkertaistunut vuoden aikana, heh.  Kiitos ohjeen: nykyään kaupasta saa aina kypsiä avokadoja!

Avokadopastaa on syöty meillä niin monta kertaa, että 6-vuotias siskontyttöni yksi päivä totesi (vaikka siis tykkää tästä ruoasta), että ei kai meillä taas tänään syödä sitä avokadopastaa. Ennen kuin kukaan ehti tähän vastata, hän jatkoi: "Jos meillä taas syödään sitä avokadopastaa, muutan kyllä Tampereelle." ;)

Ihanaa, että on olemassa sellaisia ystäviä, joiden kanssa juttu jatkuu siitä mihin se viime kerralla jäi, vaikka edellisestä tapaamisesta olisi vierähtänyt aikaa. Kiitos siis M! ♥ 






























Raikas rucolasalaatti

rucolaa ja muuta salaattia
kurkkua
kirsikkatomaattia
hunajamelonia
paahdettuja pinjansiemeniä (Paahda kuivalla pannulla ja anna jäähtyä.)
tuoreita mansikoita
  
Tarjolle (Kukin voi lisätä oman makunsa mukaan.)

oliiviöljyä
balsamicoa


























Avokadopasta  (Resepti on kirjasta Safkaa - Parempaa arkiruokaa)
(4 annosta)


1 valkosipulinkynsi
1/2 chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
kourallinen tuoretta basilikaa
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa (Resepti toimii ilmankin, jos tätä ei ole saatavilla.)
30 g raastettua pecorinoa (Laitan monesti parmesania tämän sijaan.)
30 g raastettua parmesaania
400 g esim. spagettia

Pilko chili (ota siemenet pois) ja murskaa kulhoon myös valkosipuli. Purista limetin mehu. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon ja sekoita joukkoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, mustapippuri ja oliiviöljy, hienonnetut yrtit sekä pecorino- ja parmesaaniraaste. Sekoita, maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Sitä pitää olla riittävästi, jotta avokadopastasta tulee hyvää!

Keitä pasta al dente hyvin suolatussa vedessä (pastaveden pitäisi olla niin suolaista, että se maistuu merivedeltä)  ja ota talteen vajaa yksi dl keitinvettä. Valuta pasta lävikössä. Lorauta tilkka keitinvedestä kastikkeen sekaan ja sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Raasta päälle parmesania ja lisää halutessasi vielä ripaus mustapippuria. Tarjoile heti.


























Suklaa-mansikka-semifreddon ohje tulee huomenna, kunhan saan sen vielä tänne koneelle näpyteltyä. Maltahan siis odottaa sitä vielä hetki. Lupaan, että se on aivan törkeän hyvää!

2 kommenttia:

  1. Täytyy kyllä sanoa, että ruoat olivat mielettömän herkullisia. Kiitos vielä kerran vieraanvaraisuudesta ja pienestä irtiotosta kevään kiireiden keskellä. Toivoo M.

    VastaaPoista