torstai 27. kesäkuuta 2013

Suklaa-mansikka-semifreddo


 



















Tässä vielä eilen lupaamani ohje (muokattu Leila Lindholmin reseptistä) suussa sulavaan jälkiruokaan. Semifreddo tarkoittaa puoliksi jäätynyttä, joten se kannattaa ottaa pakastimesta sulamaan jääkaappiin ennen tarjoilua. Näin semifreddosta tulee ihanan pehmeää ja se varmasti vie jokaiselta kielen mennessään. Ja mikäli se ei sitä tee, on vika maistajassa - ei itse herkussa. ;)



Suklaa-mansikka-semifreddo
(4 annosta)


100 g tummaa suklaata (esim. Fazer block)
2 kananmunan keltuaista
2 rkl sokeria
2 kananmunan valkuaista
1 dl kuohukermaa
1 dl paksua kreikkalaista jogurttia (esim. Lindahls)
n. 50 g mantelilastuja
tuoreita mansikoita (n. 1 dl pilkottuna)
n. 2 kpl marenkia (esim. Tasangon marenki)

Pilko suklaa ja sulata se vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Erottele keltuaiset ja valkuaiset varovasti toisistaan. Sekoita kananmunan keltuaiset ja 1 rkl sokeria keskenään.

Vaahdota valkuaiset ja 1 rkl sokeria valkoiseksi vaahdoksi.Valkuaisten joukkoon ei saa mennä yhtään keltuaista. Myös kulhon tulee olla puhdas ja kuiva. Itse vatkaan valkuaiset aina teräskulhossa, mutta lasikulhokin käy tähän tarkoitukseen.

Vatkaa kerma kuohkeaksi ja sekoita se varovasti jogurtin kanssa. 

Lisää sulanut suklaa kananmunan keltuaisiin ja kääntele seos varovasti kerman ja jogurtin joukkoon. Lisää lopuksi valkuaisvaahto.

Paahda mantelilastuja paistinpannulla (kuivalla) ja anna niiden jäähtyä. Pilko tuoreet mansikat pieniksi paloiksi. Murskaa marengit. 

Sekoita mantelilastut, mansikat ja marengit muun seoksen kanssa.

Annostele pieniin annoskulhoihin ja pakasta (muutamia tunteja) kunnes semifreddo on puoliksi jäätynyt. Siirrä annokset noin tuntia ennen tarjoilua jääkaappiin (tai ota hetkeksi huoneenlämpöön), jotta rakenteesta tulee sopivan pehmeää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti