sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Kesäsunnuntain feta-pinaattipiirakka


















Kun aamulla heräsin, sää näytti pilvisen harmaalta, eikä lämpömittarikaan lupaillut hellettä. Parin tunnin ripeän kävelylenkin jälkeen aurinko porotti lähes pilvettömältä taivaalta. Sitten olikin ihana siirtyä takapihan terassille nauttimaan feta-pinaattipiirakasta ja samalla vaihtaa matkakuulumisia (ja suunnitella tulevia) ystävien kesken. Aurinkoista kesäsunnuntaita!


Pohjataikina

150 g voita (tai margariinia)
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
1 dl juustoraastetta

Täyte

1 pss pakastepinaattia tai tuoretta pinaattia
200 g fetajuustoa
3 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria
juustoraastetta (pinnalle)

Sulata voi ja sekoita sulaneen voin joukkoon jauhot, juustoraaste ja lopuksi pari ruokalusikallista vettä. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pohja on saanut vähän väriä pintaan.

Jos käytät piirakkaan pakastepinaattia, sulata ja valuta se ennen käyttöä. Sekoita kananmunat, kerma ja lisää ripaus suolaa ja mustapippuria. Kun pohja on esipaistettu, ripottele pinaatti piirakkavuokaan ja kaada kermamunaseos sen päälle. Lisää lopuksi haluamasi määrä juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti