lauantai 29. kesäkuuta 2013

Perunasalaattia ja uunilohta




 















Rakastan uusia perunoita ja voisin ihan hyvin elää koko kesän vain syömällä niitä. Uudet perunat ovat siitä hyviä, ettei niitä tarvitse kuoria, eivätkä ne kaipaa kovin kummoisia lisukkeita, vaan ne maistuvat hyviltä ihan sellaisenaan. 

Minusta uudet perunat ovat parhaita voisulan tai graavilohen kanssa, mutta niistä voi hyvin valmistaa myös erilaisia salaatteja. Tämä perunasalaatti on peräisin Pipsan keittiössä -keittokirjasta  ja se sopii erinomaisesti kesälounaalle uunilohen kyytipojaksi. 

Ohessa on alkuperäinen resepti, mutta minulla on tapana sitä vähän muokata. Teen yleensä vain puolikkaan annoksen, käytän tavallista Aura-juustoa ja laitan sitä vähemmän kuin mitä ohjeen mukaan siihen kuuluisi. Hyvää tulee tästä huolimatta!


Perunasalaatti

1 kg uusia perunoita
vettä
suolaa
2 pkt Aura Gold- sinihomejuustoa tai Peltola Blue

Kastike

2 rkl kokojyväistä dijonsinappia
2 dl oliiviöljyä
1/2 dl punaviinietikkaa
1 tl sokeria tai vaahterasiirappia
mustapippuria
suolaa
1 luomusitruuna
1 nippu kevätsipuleita

Pese perunat ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi. Älä keitä perunoita liikaa, ettei salaatista tule muusia.

Valmista kastike perunoiden kypsyessä. Sekoita isossa kulhossa sinappi, öljy, etikka, sokeri (tai vaahterasiirappi), ripaus suolaa ja muutama kierros mustapippuria myllystä. Pese sitruuna ja raasta joukkoon noin teelusikallinen sitruunankuorta ja purista puolikkaan sitruunan mehu. Hienonna kevätsipulin valkoiset ja vihreät osat ja sekoita ne kastikkeeseen. 

Sekoita kuumat perunat kastikkeeseen varovasti isolla puulusikalla. Perunat on hyvä sekoittaa  kastikkeeseen mahdollisimman kuumina, koska silloin kastike imeytyy niihin parhaiten. 

Anna perunoiden jäähtyä ja kääntele sitten kuutioitu sinihomejuusto salaatin sekaan. Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan. Jos perunat ovat imeneet kaiken nesteen, lisää vielä hieman oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti