sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Pinaatti-fetalätyt

 
























Söin Italiassa täydellisiä pinaatilla täytettyjä ravioleja ja siitä saakka olen himoinnut pinaattia. Kun pääsin takaisin kotiin, oli heti pakko paistaa pinaattilättyjä. Ai että niistä tuli hyviä - varsinkin kun paistoin ne rapeiksi voissa ja lisäsin taikinaan fetajuustoa. Nämä lätyt eivät jääneet pinaattiravioleista kauas taakse, nam!


























Pinaatti-fetalätyt

5 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
3 dl vehnäjauhoja
1 pkt pakastepinaattia
100 g hyvää kreikkalaista, rasvaista fetajuustoa

Riko kananmunat maidon joukkoon ja vispaa seos tasaiseksi. Lisää sulatettu (ja valutettu) pinaatti ja ripaus suolaa sekä mustapippuria. Lisää jauhoja pienissä erissä, jotta taikina ei paakkuunnu. Lisää lopuksi fetajuusto pieninä muruina taikinan joukkoon ja anna taikinan turvota ennen lättyjen paistamista noin puoli tuntia.

Sekoita taikina ennen paistamista ja paista lätyt voissa reunoiltaan rapeiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti