tiistai 23. heinäkuuta 2013

Suolaisen makea pastasalaatti

























Idea tähän pastasalaattiin tuli yhdestä keittokirjasta, jota selailin kirjakaupassa. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin gnocchi-pastaa eli keitetystä perunasta tehtyjä pieniä pastapalleroita, mutta koska en jaksanut alkaa tehdä niitä itse, laitoin salaattiin sen sijaan ihan tavallista pastaa. Tämän lisäksi tein reseptiin muutenkin pientä hienosäätöä, mutta salaatista tuli näistä huolimatta mielettömän hyvää. Päärynä, parmesaani, saksanpähkinät sekä marinoitu pasta sopivat täydellisesti yhteen.

Pastasalaatti

2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
2 valkosipulinkynttä
3 tl suolahiutaleita
vajaa dl oliiviöljyä
500 g pastaa
2 päärynää
2 dl parmesaania raasteena
mustapippuria
saksanpähkinöitä

Hienonna rosmariini ja valkosipuli ja hienonna ne morttelissa suolahiutaleiden kanssa. Sekoita ne tämän jälkeen oliiviöljyyn.

Keitä pasta al dente ja valuta. Sekoita rosmariiniöljy pastan joukkoon. Leikkaa päärynät pieniksi paloiksi ja sekoita päärynä, puolet juustosta pastan sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele salaatin pinnalle loput juustosta sekä pähkinät. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti