keskiviikko 7. elokuuta 2013

Kesäkurpitsa-vuohenjuustopiirakka

























Olen suunnittelemassa tulevien kesäkekkereiden tarjottavia ja tästä syystä lueskelen entistä ahkerammin ruokalehtiä ja selailen leivontakirjoja. Huomasin Glorian ruoka & viini -lehdessä tämän ihanan kesäisen kesäkurpitsa-vuohenjuustopiiraan ohjeen, ja päätin pistää sen testiin. Piirakasta tuli juuri niin herkullista kuin mitä reseptiä lukiessani ajattelinkin, joten ehkä tämä pääsee kesäjuhlieni tarjottavien joukkoon. Nam nam!!


Kesäkurpitsa-vuohenjuustopiirakka
(8 annosta)

























Pohja

3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
125 g kylmää voita
1 tl valkoviinietikkaa
2 rkl kylmää vettä

Täyte

500 g kesäkurpitsaa
2 tl suolaa
250 g vuohenjuustoa
1 dl kermaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1-2 rkl sitruunatimjamia tai timjamia ja 1/2 tl raastettua sitruunankuorta

Lisäksi

2 rkl hunajaa
2 rkl oliiviöljyä




















Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Kuutioi voi ja nypi se jauhojen joukkoon. Lisää etikka ja vesi. Tee taikinasta pallo, kääri se tuorekelmuun ja laita 30 minuutiksi jääkaappiin.

Pese ja kuivaa kesäkurpitsat. Viipaloi kurpitsat ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi juustohöylällä. Levitä viipaleet keittiöpyyhkeen tai leivinpaperin päälle. Ripottele suolaa kesäkurpitsaviipaleille ja itketä niitä 30 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 26 cm). Kauli taikina pyöreäksi levyksi jauhoitetulla työpydällä ja nosta levy kaulimen jälkeen vuokaan. (Tai tee vaan painele taikina vuoan pohjalle ja nosta taikinaa reunoilta ylös muutama sentti).

Sekoita vuohenjuusto, kerma ja mustapippuri kulhossa. Hienonna tuore timjami ja sekoita se täytteeseen. Raasta joukkoon myös pestyn sitruunan kuorta, mikäli et käytä sitruunatimjamia.

Levitä juustotäyte piiraspohjalle. Kuivaa itkettyneet kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla ja lado ne vuokaan limittäin. Valuta pinnalle oliiviöljyä ja hunajaa.

Paista piirakkaa noin 40-50 minuuttia 200 asteisessa uunnissa, kunnes kurpitsat saavat väriä pintaan ja piirakka on kypsä. Tarjoile lämpimänä.



2 kommenttia:

  1. Kiitos selkeitä raaka-aineita sisältävästä reseptistä. Kaapissa odottaa kolme kesäkurpitsaa, ja nyt löytyi kokeilemisen arvoinen resepti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tykkään itsekin ohjeista, joiden raaka-aineet löytyvät joko jääkaapista tai lähikaupasta. :) Tämä piirakka on tosi herkullinen, suosittelen kokeileen!

      Poista