perjantai 2. elokuuta 2013

Lunch in the Sky

























Terveisiä yläilmoista!

Wau mikä kokemus! Tässä siis vastaus eilen vihjaamaani jännitykseen: ruokailua Tampereen kattojen yllä. :) Tampereen kukkaisviikkojen aikana on nimittäin ollut mahdollista syödä Keskustorin yläpuolella 35 metrin korkeudessa nauttien henkeäsalpaavista maisemista. Ruoka- ja juomatarjoilusta ovat  kuluneen viikon aikana vastanneet paikalliset laaturavintolat, kuten mm. Vinoteca del Piemonte ja vuoden ravintolaksikin valittu ravintola C. 

Tänään vuorossa oli tamperelainen ravintola Henriks, ja päivän lounaalla tarjoiltiin ensin kuhaa, kanttarellikreemiä ja caviartia. Pääruokana oli hyvin mureaa vasikan poskea, tryffeliperunapyreetä,  timjamikastiketta ja jälkiruoaksi valkosuklaamoussea, -kakkua ja karpalofluidia. 

Kyllä kelpasi nauttia ruoasta näin komeissa puitteissa! Päivän kohokohtana olivat ennen kaikkea upeat maisemat, ylhäältä näkyi aina Näsijärvelle saakka! Ensin pelkäsin, että minulta jää kokonaan päivän lounas syömättä, sillä ylös mentäessä ja sinne päästyä jännitti niiiiin paljon. Pelkään vähän korkeita paikkoja (miksi ihmeessä menin istumaan pöydän reunaan?!?), joten aluksi pidin kaksin käsin rystyset valkoisina kiinni pöydästä. Onneksi lasiin kaadettiin heti hyvää kuohuvaa, joten se hieman rentoutti. Toisen viinilasin aikana otin jo tottuneesti valokuvia, enkä enää ajatellut olevani niin korkealla, heh. 

Joka tapauksessa kokemus oli jokaisen sentin väärti, ja lopulta kaiken kruunasi pilven raosta pilkistänyt aurinko. Ja tästä päivästä teki myös ikimuistoisen se, että kotiin päästyäni postilaatikossa oli yllätyspakettina kaksi levyä suklaata kera ihastuttavan kortin.





























































2 kommenttia:

  1. Viinin voimaa ei voi väheksyä. Upeita kuvia ja varmasti hieno kokemus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että jätit puumerkkisi. Lasi kuohuvaa auttaa näemmä myös pieneen korkeanpaikankammoon. :) Maisemat olivat upeat eli kyllä kannatti mennä, vaikka pelotti!!

      Poista