lauantai 20. heinäkuuta 2013

Viva l'Italia!


















Terveisiä taivaasta!

Blogini hiljaiselo näin kesällä johtuu matkakuumeestani, joka tällä kertaa vei minut Italiaan. Vietin viikon nauttien + 30 asteen helteestä, auringosta, uimisesta, suussa sulavasta ruoasta, upeista nähtävyyksistä hyvässä seurassa tietysti. Olen aina pitänyt italialaista ruokaa maailman parhaana, mutta kun sitä on syönyt, voi todellakin sanoa käyneensä taivaassa. Ai että, ei ole paremmasta tietoa! Voiko pasta, risotto, jäätelö yms. olla oikeasti noin hyvää?! Ohessa on teille blogini lukijat pieni kuvakooste Italian herkuista lyhyen matkakertomuksen kera.

Vietimme viikon siis Adrianmeren rannikolla ja kävimme samalla myös Venetsiassa, Ravennassa ja San Marinon omaleimaisessa pikkuvaltiossa. Venetsia oli sanoinkuvaamattoman kaunis! Kaupunki on täynnä toinen toistaan upeampia palatseja, vanhoja taloja, aukioita, kirkkoja ja upeita siltoja. Venetsiassa olisi ollut niin paljon mielenkiintoisia nähtävyyksiä, ettei niitä kaikkea mitenkään ehtinyt nähdä yhdessä päivässä, joten sinne täytyy siis päästä vielä uudemman kerran. Kerrassaan unohtumaton ja ainutlaatuinen kaupunki. Ei sitä kyllä turhaan kutsuta maailman kauneimmaksi!

Myös Ravennan kaupunki teki minuun suuren vaikutuksen. Kaupunki on täynnä Unescon maailmanperintökohteita, joiden historia ulottuu aina 400-500 -luvuille. Ravenna on kuuluisa upeista mosaiikeista, jotka koristavat monia kirkkoja, kastekappeleita ja mausoleumeja. Nämä mosaiikeilla verhotut seinät ja katot olivat niin upeita, että tuijotin niitä ihan lumoutuneena. Ne olivat paljon kauniimpia kuin mitä olin etukäteen osannut odottaa. 

Myös San Marinon omaleimainen ja idyllinen pikkuvaltio oli vierailun arvoinen. Koska San Marinon kaupunki sijaitsee vuoren rinteellä, sieltä avautui hulppeat ja jylhät maisemat. Mielenkiintoisia nähtävyyksiä riitti myös täällä ja kaupan päälliseksi sai hyvän jalkatreenin, kun kipusi kaupungin jyrkkiä rinteitä ylös alas. ;) Se teki kyllä ihan hyvää näiden kaikkien herkkujen jälkeen.

 
Herkullinen äyriäisspagetti
















Maku kuin meidän perinteisessä pääsiäisherkussa, pashassa






































Siinä sitä on - maailman parasta jäätelöä! Melkein jokaista tuli maistettua...















Rossini




















































Ihana Venetsia


Canal Grande, Venetsia
































Mitä olisikaan Venetsia ilman belliniä?

























































Nougat-semifreddo, mums!










Yksityiskohta Ravennan mosaiikeista





































San Marino






















Yksinkertaisesti mun suosikkiannos eli cozze e vongole alla marinara















Sieniraviolit































2 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia sulla täällä! Noi sieniraviollit herätti kyllä mielenkiinnon, en oo ennen syönyt sellaisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva, että kävit kommentoimassa. :) Italian reissulla tuli syötyä niin hyvää pastaa, että olen yrittänyt kotona tehdä yhtä hyvää siinä vielä onnistumatta. Täytyy vielä jatkaa makujen jäljittelyä. :) Raviolit olivat herkullisia ja niitä söinkin hyvin eri täyttein. Suosittelen!

      Poista