sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Parmesanjuusto-korianterisämpylät

Tuore leipä oli päässyt loppumaan, joten päätin leipoa sämpylöitä niistä aineksista, joita kaapissa sattui olemaan. Mikään ei ole parempaa kuin itse leivottu juuri uunista tullut sämpylä, jonka päälle riittää pelkkä voinokare (mielummin reilusti). Pitäisi alkaa leipoa sämpylöitä useammin, sillä kummasti ne vain pelliltä katoaa parempiin suihin.

Tässä illan juusto-korianterisämpyläohje:
(n. 10 kpl)

1 pss kuivahiivaa
2,5 dl vettä
3 rkl öljyä
1 tl suolaa
2 tl fariinisokeria
1 rkl kokonaisia koriantereita (jauha)
noin 1 dl raastettua parmesaania (muutakin voimakasta juustoa voi käyttää)
2 dl grahamjauhoja
n. 4 dl vehnäjauhoja
kourallinen auringonkukkasiemeniä

Paista sämpylöitä 250 asteessa noin 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean pinnan. Ja sitten vain voita päälle ja herkuttelemaan.




2 kommenttia:

  1. Kylläpä on kauniinruskeita ja tasakokoisia sämpylöitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä kertaa joo, mutta monesti useampaa pellillistä leipoessa osasta tulee vähän liiankin ruskeita. ;)

      Poista