tiistai 25. syyskuuta 2012

Syksyn voimaruokaa


















Punajuuri on yksi lempi raaka-aineistani, sillä siinä yhdistyvät monikäyttöisyys, makeus ja upea väri. Ehkä rakkauteni taustalla ovat myös muistot lapsuuteni jouluista, jolloin rosolli kermavaahdolla (tai toisin päin) oli mielestäni parasta mitä joulupöydässä oli tarjolla. :) Kun ulkona on koleaa ja sateista, täytyy lautaselle saada syksyn voimaruokaa, ja punajuuri on sitä parhaimmillaan. Yleensä valmistan punajuuren uunissa, mutta tällä kertaa kokeilin jotain muuta. Selailin vanhoja keittokirjoja ja tämä punajuuripaistos syntyi niiden inspiroimana. Kotimaista superfoodia olkaa hyvä!


Paistettua kuhaa punajuuripedillä

kuhafileitä (tai esim. siikaa)
2-3 pientä sipulia
4 punajuurta
5 pientä perunaa
1 suola- tai maustekurkku
tuoretta persiljaa
reilu 2 dl valkoviiniä
mustapippuria
suolaa

Lisäksi:
1,5 dl smetanaa
1 rkl Dijon-sinappia

Silppua sipuli, kuutioi perunat ja punajuuret. Kuullota ne voissa, lisää valkoviini ja anna kiehua miedolla lämmöllä kypsäksi. Lisää joukkoon kuutioitu kurkku ja silputtu persilja. Mausta pippurilla ja suolalla. Paista kuhafileet voissa pannulla ja tarjoile smetana- ja sinappikastikkeen kanssa.







3 kommenttia:

  1. Punajuuri on lempijuurekseni, jota turhaan vierastetaan! Tätä höystöä kokeilenkin heti - lempeän makea punajuuri yhdistettynä suolakurkkuun ja smetanaan ei lähtökohtaisestikaan voi epäonnistua!

    VastaaPoista
  2. Punajuuripaistos sinappisen smetanan kanssa vei kielen mennessään. :) Se varmasti sopii myös muun kuin kalan kanssa tarjottavaksi.

    VastaaPoista
  3. Kauniit värit ja taas niin terveellisen ja houkuttelevan näköistä.

    VastaaPoista