sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Keväinen parsakeitto



















 






Tuore parsa kuuluu ehdottomasti kevään suosikkiruokiini. Se on yksinkertaisimmillaan nautittuna juuri keitettynä voisulan kera, mutta tuore parsa sopii erinomaisesti myös risottoihin tai salaatteihin. Tässä keväisessä sosekeitossa yhdistyy parsan hento maku, samettinen pehmeys ja raikas sitruuna. Olen tällä alun perin Valion ohjeella tehnyt parsakeittoa useamman kerran ja aina se vain on yhtä herkullista.


Keväinen parsakeitto
(4 annosta)

1 nippu vihreää parsaa
2 pientä sipulia
n. 2 rkl voita
n. 1 rkl tuoretta persiljaa (myös koristeluun)
1-2 tl raastettua sitruunankuorta
ripaus sokeria
mustapippuria
suolaa
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 sitruunan mehu
1 prk ranskankermaa
























Poista parsoista niiden puumaiset tyvet. Kuori parsat ja paloittele ne kolmeen tai neljään osaan. Kuori ja pilko myös sipulit. Sulata voita kattilassa ja lisää parsat sekä hienonnetut sipulit. Kuullota noin 5 minuutin ajan.

Lisää tämän jälkeen hienonnettu persilja, sitruunan kuoriraaste, ripaus sokeria ja mustapippuria. Pyörittele mausteita hetken ja lisää tämän jälkeen 2-3 dl vettä ja 1 liemikuutio. Keitä kannen alla 5 minuutin verran. Soseuta parsakeitto sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisää vettä (riippuen kuinka löysää / paksua keittoa haluat), ranskankerma ja 1 sitruunan mehu. 

Tarkista maku ja lisää halutessasi ripaus suolaa. Kuumenna keitto kiehuvaksi (älä enää keitä), kaada annoskulhoihin ja koristele ne tuoreella persiljalla.  













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti