perjantai 19. huhtikuuta 2013

Sometimes a girl`s gotta have some chocolate


























Niinpä, joskus naisen on vain pakko saada suklaata. :) Muffinit ovat siitä hyviä pikkuherkkuja, että ne tyydyttävät suklaahimot varsin nopeasti, sillä taikinaan ei juuri mene aikaa. Perustaikinaa voi muunnella helposti haluamallaan tavalla, siihen voi lisätä marjoja, sitrushedelmien raastettua kuorta, kookosta tai mitä mieli tekee. 

Koska rakastan suklaata, leivon useimmiten juuri suklaamuffineja. Nämä Pätkis-muffinit ovat niin suussa sulavia, että niitä voi helposti maistella yhden, kaksi tai useamman. Käytin taikinaan yhden pussin Pätkiksiä tai melkein kokonaisen pussin, sillä täytyy tunnustaa, että yksi tai ehkä muutama katosi leipoessa jo parempiin suihin. :) Herkullista viikonloppua!


Pätkis-muffinit
(12 kpl)

100 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa (luomu)
3 1/2 dl vehnäjahoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
n. 1 1/2 dl kuohukermaa
1 pss Pätkiksiä

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Lisää taikinan joukkoon vuorotellen kerma ja jauhoseos (halutessasi siivilän läpi). Lisää lopuksi suklaamurut ja sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.

Nostele taikina kahden lusikan avulla paperisiin muffinivuokiin. Suosittelen muffinivuokien lisäksi käyttämään muffinien paistamiseen tarkoitettua peltiä. Itselläni on muffinipelti, johon mahtuu 12 muffinia. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 12-15 minuuttia. Kokeile takinan kypsyyttä tikulla. Se ei saa jäädä tahmeaksi.



4 kommenttia:

  1. Kiva kun kävit kommentoimassa mun blogissa, niin löysin sun herkulliseen blogiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa tänne herkkujen pariin. :) Sisustaminen on mun toinen kiinnostuksen kohde, mutta olen yrittänyt pitää tämä blogin vain ruokajutuissa. Saas nähdä kuinka kauan tämä päätös pitää. ;)

      Poista
  2. Nyt herahti vesi kielelle! Suklaata, suklaata...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit ja jätit kommentin. :) Voin vannoa, että nämä ovat syntisen hyviä. Jostain kumman syystä kaikki pakkaseenkin laitetut on jo syöty. ;)

      Poista