tiistai 2. huhtikuuta 2013

Valkosuklaa-pannacotta Lapin lakkakastikkeella






















Nyt tulee lupaamani ohje pääsiäisen jälkiruoasta. Tällä ohjeella pannacottan tekeminen onnistuu aivan varmasti ja lopputulos on kertakaikkiaan täydellinen: helppo, nopea ja suussa sulava. Mikäli ei pidä lakkakastikkeesta tai sitä ei ole saatavilla, voi sen tilalla tarjota esim. vadelmakastiketta tai makeita kotimaisia marjoja. Koristeeksi vähän tuoretta minttua tai sitruunamelissaa ja sitten vain herkuttelemaan. Nam nam!


Valkosuklaa-pannacotta lakkakastikkeella

4 annosta

2 prk kuohukermaa
1 dl kevytmaitoa
1 tl vaniljasokeria (tai 1 vaniljatanko)
100 g valkosuklaata (Fazer block)
2 liivatelehteä

lakkakastiketta
koristeeksi minttua


Paloittele suklaa ja laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa kerma ja maito kattilaan ja mausta vaniljasokerilla (tai käytä halkaistua vaniljatankoa). Kuumenna kerma ja vaniljasokeri kiehuvaksi. Lisää valkosuklaan palat kermaan ja anna sen sulaa seosta sekoittaen. Purista pehmenneistä liivatteista vesi pois ja lisää ne kerman joukkoon. Hämmennä kunnes myös liivatteet ovat sulaneet. Anna seoksen jäähtyä sekoittaen sitä silloin tällöin. Kaada annoskuppeihin ja laita ne jäähtymään jääkaappiin. Tarjoile Lapin hillakastikkeen kanssa.

Minä suosin Ylläksen Pihvikeisarin valmistamaa Lapin hillakastiketta, jota ostan aina mökkireissuiltamme. Yleensä lakkakastiketta tuleekin ostettua usempi pullo, koska tykkään lorauttaa sitä reilusti myös vaniljajäätelön päälle.



2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta! Kokeilen ehdottomasti. :-)
    Mitäköhän luulet onnistuuko tuo ilman liivatelehtiä, vai vaaditaanko ne hyvään hyytymiseen?
    Hillakastike on varmasti ihanan raikas, en olisi itse keksinyt. Kiitos (:

    VastaaPoista
  2. Anteeksi, että vastaukseni tulee näin viiveellä, mutta jostain syystä en ole aikaisemmin nähnyt sinun postaustasi!

    Kiitos! Jälkkäri on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ja hillakastike tekee siitä raikkaamman. :) En ole ikinä kokeillut pannacottaa ilman liivatelehtiä, sillä niitä tarvitaan hyytymiseen.

    VastaaPoista