keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Värikäs kuskussalaatti


























Olipa kiva huomata, että blogiini oli taas eksynyt uusia lukijoita. Tervetuloa tänne ruokahuveihin! Otan mielelläni teiltä palautetta blogistani ja totta kai sekä reseptejä että kuvia saa kommentoida. Olisin niistä erittäin kiitollinen. :)

Tämä postaus on tällä kertaa omistettu äikän ope ystävälläni, joka on innostunut blogini kirjoittamisesta (hänen mielestään kaikki tekstin tuottaminen on aina kotiin päin). Kerroin hänelle tästä ihanan värikkäästä kuskussalaatista ja näytin samalla ottamiani valokuvia. Kuvat olivat hänen mielestään niin herkullisen näköisiä, että hän pyysi minua kehittelemään jonkun vastaavan kuskusreseptin, jota hän saisi tulla ensin koemaistamaan. Toiveesi on laitettu korvan taakse, ja yritän myös muistaa, että pikkuhiljaa kirjoitetaan hölmöstä ulkoasustaan huolimatta yhteen. ;)


Värikäs kuskussalaatti

250 g kuskussuurimoita
oliiviöljyä
1/2 sitruunan puristettu mehu
tuoreita yrttejä (persiljaa, minttua tai esim. korianteria)
1/2-1 prk papuja 
kuivattuja aprikooseja, taateleita, rusinoita
paahdettuja pinjansiemeniä
granaattiomenan siemeniä
halloumijuustoa
suolaa ja mustapippuria

Valmista kuskus pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kun kuskus on vetäytynyt, sekoita joukkoon keskenään sekoitettu oliiviöljy ja sitruunanmehu. Hienonna yrtit, huuhtele ja valuta pavut ja suikaloi kuivatut aprikoosit ja taatelit. Sekoita kuskus, pavut, hedelmät ja yrtit. Paahda pinjansiemeniä pannulla (ilman rasvaa) kauniin ruskeiksi. Leikkaa halloumijuusto viipaleiksi ja paista oliiviöljyssä. Paloittele granaattiomena ja koverra siemenet pois (poista myös valkoiset kalvot). Koristele salaatti paahdetuilla pinjansiemenillä ja granaattiomenan siemenillä ja tarjoile halloumijuuston kanssa.





2 kommenttia: